OLIKHETER HOS TEAKAPORNA

VARJE APA ÄR UNIK

Aber Alle Front Banner 996X676px

Apans uttryck och ”personlighet” utvecklas med tiden. Med tiden kommer ljuset och luften att påverka eventuella färgnyanser i teaken till en mer jämn och gyllenbrun varm ton.

 

 

 

TEAKTRÄ

Sedan 1992 används odlad teak till apan som ett hållbart alternativ till regnskogsteak. Vi använder endast ansvarsfullt producerat teakträ från FSC®-certifierade odlingar i vår produktion. Läs mer om FSC® på vår webbplats kaybojesen-denmark.dk. Genom att använda odlad teak bidrar vi till en ansvarsfull avverkning samt till att bevara regnskogen och djurlivet.

Teakträ har ett naturligt ojämnt och skiftande uttryck och räknas som en levande naturprodukt. Färgen påverkas av jordmånen där träden växer och olika mineraler i marken gör att virket kan vara mörkt, ljust, vaxgult eller grågrönt vid avverkningen. Färgskiftningarna är alltså helt naturliga och inget tecken på sämre kvalitet. Det är viktigt att känna till att virkets färg genomgår en mognadsprocess efter snidningen, så att den blir mer likartad allteftersom träet utsätts för ljus och luft.

Aber Cirkel 500X500px

Aber Ramme Banner 996X926px

Varje Kay Bojesen Apa har sin alldeles unika personlighet.

Aber Ni Aber Ligger 500X631px

 

 

 

 

 

PRODUKTION

Vår leverantör är noga med att kombinera de olika färgvariationerna så enhetligt som möjligt. Armar och ben ska i så stor utsträckning som möjligt matcha kroppens färg, medan huvudet ofta kan vara lite mörkare än resten av apan. Färgskiftningarna kan inte undvikas och är därför inte en kvalitetsparameter. Kvalitetsparametrar för träet är däremot att ytan alltid ska vara utan flisor, märken och sprickor. Endast friska kvistmärken är acceptabla.

» Så här tillverkas apan

Aber Alle Back Banner 996X676px

SEDAN 1930

Dansk design

Kay Bojesen ett av Danmarks stora designernamn och hans konsthantverk bland de mest efterfrågade ibland dansk design.

KAY BOJESEN

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES X