Träd med leende linjer

Menageri

Kay Bojesens hjärtliga värme begränsas inte bara till lek och designföremål. Under 1940-talet formgav han en rad bruksföremål som skulle skänka glädje åt bordet - Menageri. Serien är skapad med Bojesens signum – träd med leende linjer – och är en gest till det kaos av fasta ritualer och spontana ögonblick som hör till vardagen, där vi kryddar, oljar, serverar och äter på ek i lyxklassen.

 

KB Banner Menageri 996X500px

 

Utmärkt som present

Precis som Kay Bojesens ikoniska träfigurer, är Menageri skapad med organiska former och hantverksmässig finish som gör dem runda och sköna att röra vid. Menageri bjuder in till att finnas till hands och användas varje dag. Liksom Kay Bojesens övriga design, är Menageri-sortimentet tänkt som en trofast följeslagare genom livets alla faser, och den eleganta bruksdesignen tar resan från köksbord till matbord och från frukost till bjudning utan några problem.

Menageri-serien är tillverkad i ek med livsmedelsgodkänd ytbehandling, och är en smakfull presentidé till både designälskare och gourmander.
Du bör tänka på att brickan inte tål repor, så använd den inte som skärbräda.

Läs mer om FSC® & Kay Bojesen

KB Banner Menageri 2Billeder Samlet 500X576px

KB Banner Menageri 2Billeder Pebert 500X576px

NY KB Banner Menageri 2Billeder Skaale2 500X576px

NY KB Banner Menageri 2Billeder Skaale 500X576px

Menageri-designens DNA

Som designer är Kay Bojesen svår att placera i fack. Han startade som silversmed, men fick trä som sitt signum – och med serien Menageri gjorde han en avstickare från sina ikoniska träfigurer för att hälsa på i köket. Kay Bojesen hade nämligen ett enormt intresse för funktionalitet och estetik, och de har djupa rötter i Menageri-designens DNA, som med organiska siluetter och taktila ytor sätter trä på menyn i det moderna hemmet.

Under 1940-talet skapade Kay Bojesen en rad träprodukter för hemmet. Kay Bojesen är känd för sin förmåga att få träet linjer att le och för sina mjuka siluetter som bjuder in till att hållas och älskas – och Menageri har just sensualitet i centrum som en del av designens funktionalitet. Här blandas salladen med sked och gaffel med långa, polerade skaft i ett enda trästycke efter Bojesens ursprungliga design, medan den stora serveringsskålen bärs till bordet med träets välkända värme och en ny, rå elegans som harmoniserar väl med både stengods och porslin.

Läs mer om Kay Bojesen här

KB Banner Menageri 2Billeder Loeg 500X576px

KB Banner Menageri 2Billeder Olie 500X576px

SEDAN 1930

Dansk design

Kay Bojesen ett av Danmarks stora designernamn och hans konsthantverk bland de mest efterfrågade ibland dansk design.

KAY BOJESEN

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES X