KOPIERINGAR AV APAN

 

ÄR DET TILLÅTET ATT VIRKA APOR (ELLER ANDRA DJUR) SOM LIKNAR KAY BOJESENS DESIGN?

Vi är glada för att så många delar kärleken till Kay Bojesens ikoniska designvärld! Kay Bojesens familj och Rosendahl Design Group ser de virkade djuren som en hyllning till designen och därför tillåter vi (undantagsvis) att de tillverkas för privat bruk. De får dock under inga omständigheter säljas eller på annat sätt utnyttjas kommersiellt.

 

ÄR DET TILLÅTET ATT SÄLJA KOPIOR AV KAY BOJESENS DESIGN – BL.A. BÅDE VIRKADE, BRODERADE, TRÄSNIDADE OCH MÅLADE KOPIOR?

Kay Bojesens verk skyddas av upphovsrätten och dessa rättigheter tillhör Kay Bojesens barnbarn. Rättigheterna till kommersiellt utnyttjande är licensierade till Rosendahl Design Group A/S, som är förpliktade att värna rättigheterna och de ikoniska designerna åt och av respekt för familjen. Vi kan därför inte tillåta att kopior av Kay Bojesens design säljs, oavsett om de är virkade, broderade, snidade i trä, målade eller tillverkade i andra material, eftersom det kränker våra rättigheter och vi har en önskan om att värna Kay Bojesens originalitet, vårda hans verk och se till att de även i framtiden framstår precis som då han designade dem. För ordningens skull vill vi göra alla uppmärksamma på att exemplartillverkning (oavsett i vilket material) med syfte för försäljning utgör en kränkning av vår upphovsrätt och kan leda till åtal.

abekopering, Kay Bojesen, Kongelig hofleverandør, træfigurer, abe hvid baggrund med skygge, stor abe, lille abe, mellem abe, træabe, abefigur, abekopering
abekopering, Kay Bojesen, træfigurer, mellem abe, træabe, abefigur, abekopering

 

ÄR DET TILLÅTET ATT DELA VIRKBESKRIVNINGAR PÅ KOPIOR AV KAY BOJESENS DESIGN PÅ HEMSIDOR OCH PÅ SOCIALA MEDIER?

Vi tycker det är roligt och att det säger mycket om Kay Bojesens breda attraktionskraft att virkbeskrivningar utvecklas utifrån hans verk och att de delas på sociala medier i stor utsträckning. Vi väljer att se detta som en hyllning till Kay Bojesens ikoniska design. Därför tillåter vi att virkbeskrivningar delas även i framtiden, så att virknålarna inte samlar damm. Men vi vill understryka att det inte är tillåtet att utnyttja dem kommersiellt.

 

ÄR DET TILLÅTET ATT SÄLJA VIRKBESKRIVNINGAR PÅ KOPIOR AV KAY BOJESENS DESIGN?

Kay Bojesens verk skyddas av upphovsrätten och dessa rättigheter tillhör Kay Bojesens familj. Rättigheterna till kommersiellt utnyttjande är licensierad till Rosendahl Design Group A/S, som är förpliktade att värna rättigheterna och de ikoniska designerna åt familjen.

Vi kan därför inte tillåta att beskrivningar av virkade kopior av Kay Bojesens design säljs, eftersom det kränker våra rättigheter och vi har en önskan om att värna Kay Bojesens originalitet, vårda hans verk och se till att de även i framtiden framstår precis som då han designade dem.

VAD INNEBÄR DET ATT KAY BOJESENS VERK SKYDDAS AV UPPHOVSRÄTTEN?

Kay Bojesens verk skyddas av upphovsrätten enligt den danska upphovsrättslagen. Det innebär att exemplartillverkning och (inte minst) kommersiellt utnyttjande inte är tillåtet utan föregående skriftligt tillstånd från Kay Bojesens familj och Rosendahl Design Group A/S (som är licenstagare). Kränkning av upphovsrätten kan leda till åtal.
Familjen Bojesen och Rosendahl Design Group önskar naturligtvis värna originaliteten i Kay Bojesens design, vårda hans verk och se till att de i framtiden framstår som från hans hand i rätt kvalitet och med rätt känsla.

 

KAY BOJESENS APA ÄR DESSUTOM SKYDDAD AV VARUMÄRKESREGISTRERING I EU. VAD INNEBÄR DET?

Kay Bojesens apa är skyddad av 3D-varumärkesregistrering i EU, vilket innebär att just denna produkt åtnjuter extra skydd utöver upphovsrätten. Varumärkesregistreringen innebär att produktens utformning, utseende och design utgör ett varumärke i sig. Kommersiellt utnyttjande av kopior utgör en kränkning av våra varumärkesrättigheter och kan leda till åtal.

 

VAD BLIR KONSEKVENSERNA AV ATT SÄLJA KOPIOR OCH BESKRIVNINGAR AV KAY BOJESENS DESIGN?

Rättigheterna till Kay Bojesens design tillhör hans barnbarn, som har licensierat det kommersiella utnyttjandet till Rosendahl Design Group A/S under varumärket: Kay Bojesen Denmark. Det är därför Rosendahl Design Group A/S skyldighet att hävda rättigheterna till Kay Bojesens design å familjens vägnar för att värna originaliteten i hans design, vårda hans verk och se till att de i framtiden framstår som från hans hand i rätt kvalitet. Därför kan konsekvenserna av otillåtet utnyttjande av upphovs- och varumärkesrättigheterna leda till åtal och ersättningsskyldighet gentemot både Kay Bojesens barnbarn och Rosendahl Design Group A/S. Dessutom är familjen Bojesen berättigade till royalties vid försäljning av produkter baserade på Kay Bojesens verk, vilket också gäller träsnidade kopior och virkade kopior av djuren.

abekopering, Kay Bojesen, træfigurer, træabe, abefigur, abekopering, må man sælge aben?
SEDAN 1930

Dansk design

Kay Bojesen ett av Danmarks stora designernamn och hans konsthantverk bland de mest efterfrågade ibland dansk design.

KAY BOJESEN

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES X