ETT HANTVERK AV HÖGSTA KVALITET

Abeprod12

Kay Bojesens Apa består av 31 delar och tillverkas av limba och hållbar, odlad teak.

Varje medlem i apfamiljen är tillverkad i Danmark och är helt unik.

När vi arbetar med älskade designklassiker följer vi ett designarv som kräver integritet i varje steg. 

Det innebär att vi har ett tydligt fokus på att använda hållbart producerat trä när vi tillverkar våra apor. Abe er skabt af plantageteak. Apan är tillverkad av teak från plantager. Det innebär ett hållbart alternativ till skogsavverkad teak. På så sätt garanteras en ansvarsfull avverkning och förbättrade levnadsvillkor för lokalbefolkningen kring plantagerna runt om i världen.

Odlad teak har när den är nysågad en färg som varierar från vaxgul till ljust grågrön,ibland även med inslag av mörka fläckar och ränder. 

Vår leverantör är noga med att sätta samman de olika färgvariationerna så enhetligt som möjligt. Armar och ben ska i så stor utsträckning som möjligt matcha kroppens färg, medan huvudet ofta kan vara lite mörkare än resten av apan.

När vi väljer att arbeta med odlad teak kan färgvariationer inte undvikas, och de är därför inte en kvalitetsparameter. Färgvariationerna är en konsekvens av de val vi har gjort när det gäller hållbarhet och integritet i vår tillverkning av Kay Bojesen Apa.

Kvalitetsparametrar för träet är däremot att ytan alltid ska vara utan flisor, märken eller rispor. Endast friska kvistmärken är acceptabla. Det får aldrig finnas synliga rester av lim.

Den limba som vi använder i Apa är importerad från Afrika och uppfyller EU:s timmerförordning, som garanterar en laglig avverkning i ursprungslandet.

Med tiden kommer ljuset och luften att påverka eventuella färgnyanser i teaken till en mer jämn och gyllenbrun varm ton.

Varje Kay Bojesen Apa kommer dock alltid att behålla sin alldeles unika personlighet.

Apans uttryck och ”personlighet” utvecklas över tid.
Med tiden kommer ljuset och luften att påverka eventuella färgnyanser i teaken till en mer jämn och gyllenbrun varm ton. Varje Kay Bojesen Apa kommer dock alltid att behålla sin alldeles unika personlighet

Haandvaerk

abeprodhadless.jpg

Kvalitetskrav och speciella förhållanden vid användning av odlad teak år central.
Apan är tillverkad av teak från plantager. Det innebär ett hållbart alternativ till skogsavverkad teak.
På så sätt garanteras en ansvarsfull avverkning och förbättrade levnadsvillkor för
lokalbefolkningen kring plantagerna runt om i världen.

 

 

SEDAN 1930

Dansk design

Kay Bojesen ett av Danmarks stora designernamn och hans konsthantverk bland de mest efterfrågade ibland dansk design.

KAY BOJESEN

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES X