KAY BOJESEN

Nyheter 2019

En hyllning till gränslös fantasi. Kay Bojesens unika talang för att skapa estetiska, leende linjer har gjort hans magiska universum med träfigurer till älskade klassiker världen över. Se höstens alla nyheter här nedanför.

Nyheder Banner Panda 996X500px

 

Charmtroll i storlek small

Kay Bojesens designcirkus framstår vid första anblick som en charmig men brokig djuraffär, men de finurliga träfigurerna är ofta inspirerade av verkliga händelser. Inspirationen till Apan och de andra exotiska djuren baseras nämligen på Bojesens resa till Afrika, medan den snälla Björnen kom till när björnungen Ursula övergavs av sin mamma och i stället växte upp hemma hos djurparkschefen under stor mediaövervakning. I höst tar Kay Bojesen Denmark återigen avstamp i en aktuell fråga, när varumärket släpper en liten Panda i FSC®-certifierat trä. Det svart-vita charmtrollet sätter liksom sin halvstore bror fokus på världens utrotningshotade djurarter med ekonomiskt stöd till WWF Världsnaturfonden.

» Lär mer om pandan här

Nyheder Banner Menageri 996X500px

 

Sensuell servering & stilleben

Under 1940-talet skapade Kay Bojesen en rad träprodukter för hemmet. Med lanseringen av köksserien Menageri serverade Kay Bojesen Denmark tidigare på året en god nyhet för alla matälskare och designfans – och nu har det vackra träuniversumet fått mersmak. I höst utökas därför Menageri med två starka nyheter som ska pryda bordet hos finsmakare med serveringsskålar och bestick i Bojesens välkända uttryck i ek.

» Läs mer om Menageri här

Menageri Serveringsskål

Ek, Ø 24,5 cm
SEK 1.999,00

Menageri Skål

Ek, Ø 14 cm
SEK 549,00

Menageri Bestickset

Ek, 29 cm
SEK 549,00

Nyheder Banner Politi Turtelduer 996X500px

 

Turturduvor och polis

Kay Bojesen blev under sitt liv mycket inspirerad av uniformerade institutioner. Väktaren, brevbäraren och nu polisen är några av de figurer som Kay Bojesen skapade som vackra träfigurer.

Inspirerade av den vackra Sångfågel Korp, kommer nu turturduvorna i en underbar svart version, där den matta mot den blanka fågeln skapar ett romantiskt par. De söta svarta turturduvorna är en perfekt gåva till designälskaren eller som en betydelsefull bröllopsgåva.

Ny

Turturduvor

Svart, 9 cm
SEK 799,00
Ny

Poliskonstapel svart

Svart, 18,5 cm
SEK 749,00
SEDAN 1930

Dansk design

Kay Bojesen ett av Danmarks stora designernamn och hans konsthantverk bland de mest efterfrågade ibland dansk design.

KAY BOJESEN

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES X