KAY BOJESEN

NYHETER 2021

En hyllning till den gränslösa fantasin. Kay Bojesens unika talang för att skapa estetiska, leende linjer har gjort hans magiska universum av träfigurer till älskade klassiker världen över. Se vårens alla nyheter nedan.

Marine stor

Marine - till sjöss med en klassiker

Kay Bojesens Marine har länge varit ur produktion, men är nu värvad igen och redo att gå till sjöss i en ny och uppdaterad version. Marine är utformad över exakt samma grundform som originalfiguren - upprätt, stolt och charmig med huvudet något lutat. Detaljerna i målningen har justerats ganska mycket med stor respekt för den ursprungliga designen, så han verkar fortfarande enkel, snygg och ikonisk. Uniformen är marinblå, och den karakteristiska kragen med de vita ränderna är som resten av figuren målad för hand med stor precision.

Marine1

Marine2

Marine3

Skiller

Nattergal stor

Näktergal - En äventyrlig saga i trä

Kay Bojesens kör av sångfåglar har en ny, bevingad medlem. Det är inte vilken röst som nu bidrar till truppen, utan en näktergal som med sitt förtjusande och vackra ljud skapar glädje och spänning när den flyger runt i världen. The Nightingale skapas i samarbete med nya H.C. Andersen House, som öppnar sommaren 2021, och är inspirerat av den världsberömda författarens konstsaga om den lilla fågeln med den stora rösten. Kay Bojesen tog alltid utgångspunkten för barnens värld när han designade, och Nightingales äventyrliga natur är helt i linje med Kay Bojesens anda och berättandet han lyckades skapa när han utformade sina enkla och fantasifulla träfigurer.

Nattergal1

Nattergal2

Nattergal3

Skiller

Alle nyheder

Alle Nyheter

Marine mörkblå/vit

7 cm x 20.5 cm x 4 cm
SEK 999,00

Birds Sångfågel Nightingale aqua

16 cm x 15.5 cm x 8 cm
SEK 849,00
SEDAN 1930

Dansk design

Kay Bojesen ett av Danmarks stora designernamn och hans konsthantverk bland de mest efterfrågade ibland dansk design.

KAY BOJESEN

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES X