Pressmeddelanden 2019

Kay Bojesen

Här hittar du de senaste pressmeddelandena om nya produkter från Kay Bojesen:

» Gå till presskontakt
»  tillgång till vår mediedatabas

Menageri

Kay tar sig in i köket

VÅREN 2019

Kay Bojesen är känd för sin designcirkus av trädjur av alla arter från apor till sångfåglar och elefanter. Dock begränsade sig inte Bojesens intressen endast till lek- och designobjekt. På 1940-talet designade den välkända funktionalisten ett antal vackra föremål till det dukade bordets glädje, som nu ser dagens ljus under namnet Menageri. Serien är skapad i Bojesens signatur – certifierat ekträ i lyxklass med vackra linjer – som en gest till det kaos av fasta ritualer och spontana stunder som tillhör vanliga hushåll, där vi kryddar, oljar, serverar och äter.

Liksom Kay Bojesens övriga design är Menageri-serien tänkt att vara en trogen följeslagare under livets alla skeden, och med den eleganta designen blir resan från köks- till matbordet och från frukost till middag med gäster problemfritt.

Nyheten är tillgängliga från början av mars.

» Hitta hela pressmeddelandet här

Sångfågeln Georg

En ny silverfågel i flocken

Våren 2019

Sedan den första sångfågeln flög över designlandskapet 2012 har Kay Bojesens fjädrade träfigurer vuxit till en brokig flock. Ofta är de färgglada sångfåglarna uppkallade efter Kay Bojesens egen familj, och nu finns en släkting i stamtavlan med ett särskilt ädelt ursprung. Vårens nyhet Georg, med silverpläterade fötter och näbb, hyllar Kay Bojesens bakgrund som utbildad silversmed hos den legendariska Georg Jensen och ramar in tidens maximalistiska trend med sin smaragdgröna färgprakt, där juveltoner, velour och inredning med blommor och växter gör hemmet till en personlig oas.

Ligesom sine artsfæller er Georg udført i bemalet bøgetræ med bløde, grønne linjer, der gør overfladen taktil og farvetrendy. Med sine funklende sølvdetaljer på fødder og næb er forårets nye sangfugl desuden oplagt på gavebordet til studenterfester, bryllupper og andre mærkedage, hvor vi traditionelt markerer anledningen med et smykke, der følger os som en gave for livet.  

Nyheten är tillgängliga från början av februari.

» Hitta hela pressmeddelandet här

Limousine

Körglädje från Kay Bojesen

VÅREN 2019

Även om Kay Bojesen arbetade i klassiska material som silver och trä var han ovillkorligen en framtidsman. Som funktionalist fascinerades Bojesen av tidens strömlinjeformade linjer och moderna mekanik, och när bilboomen verkligen tog fart på 1930-talet inspirerade den honom till en rad dynamiska mönster. Hit hör Limousinen, skapad i samarbete med möbelarkitekten Ole Wanscher, som bland de enklaste och mest eleganta, och nu rullar Kay Bojesen Denmark ut den lyxiga cabrioletmodellen ur garaget i två varianter bestående av både körglädje och snygg design.

Limousinen beskrivs ofta som kungen av alla bilar – och den eleganta bensinslukaren med den långa fronten passar perfekt med Kay Bojesens signatur: trä med livliga, glada linjer.

Nyheten är tillgängliga från början av februari.

» Hitta hela pressmeddelandet här

SEDAN 1930

Dansk design

Kay Bojesen ett av Danmarks stora designernamn och hans konsthantverk bland de mest efterfrågade ibland dansk design.

KAY BOJESEN

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES X